留学社区

目录

中考英语听力:中考英语听力基本功练习(2)

字典 |

2011-05-06 13:34

|

推荐访问

句子意义前缀

【 liuxue86.com - 英语听力 】

A)录音中有十个句子,每个句子听一遍后,从A、B、C、D四个选项中找出一个与你所听到的句子意义相近的句子。

1.A.Mary and Kate are going to Australia.

B.Mary and I are going to Australia.

C.Kate and I are going to Australia.

D.Kate and I are going to Australia instead of Mary.

2.A.It's rainy today.B.It's cloudy today.

C.It's windy today.D.It's fine today.

3.A.Wei Hua never gets up before seven.

B.Wei Hua always gets up before seven.

C.Wei Hua gets up about seven every day.

D.Wei Hua always gets up after seven.

4.A.Both of the boy's parents haven't been to the Great Wall.

B.The boy's mother has been to the Great Wall.

C.Both of the boy's parents have been to the Great Wall.

D.Both of the boy's parents have gone to the Great Wall.

5.A.Since April Bill has worked very hard.

B.Since April Bill has done little in his work.

C.Bill hasn't worked at all since April.

D.Bill has worked very hard for four months.

6.A.Older people can still go to school.

B.It's too late to go to school.

C.He won't go back to school because it's too late.

D.He wants to go back to school.

7.A.We are twice as fast as Jim.

B.We are half as fast as Jim.

C.Jim will do the homework in two hours.

D.We are faster than Jim.

8.A.It's time for Lily to clean the classroom.

B.Lily wants to clean the classroom today.

C.Lily doesn't want to clean the classroom today.

D.We must clean the classroom for Lily.

9.A.I don't like swimming or boating.

B.Both swimming and boating are my favorite games.

C.I hate swimming and boating.

D.Neither swimming nor boating is my favorite games.

10.A.My friend is older than me.

B.I am older than my friend.

C.My friend is as old as I am.

D.My friend is not so old as I am.

B)听句子,选出正确的应答语。

1.A.I think I can write them well.B.Of course,I can.

C.They are important.I can do it.D.As soon as I can.

2.A.What do you mean?B.I like watching TV.

C.Yes,I do.Let's ask him to turn it down.D.Good idea.

3.A.He wanted to learn as much as he could.

B.Because he played a joke on his teacher.

C.He hated his teacher.

D.He was not clever.

4.A.Yes,she does.B.No,he doesn't.

C.Yes,I do.D.Yes,he is.

5.A.Yes,and it's going to get hotter.I'm afraid.

B.Yes,it's very cold.

C.Yes,but I'm free this afternoon.D.No,itis.

录音原文:

A)录音中有十个句子,每个句子听一遍后,从A、B、C、D四个选项中找出一个与你所听到的句子意义相近的句子。

1.Mary is going to Australia with me instead of Kate.

2.Last Monday the weather was not so wet as it is today.

3.Wei Hua never gets up after seven.

4.Sandy's father and his mother have been to the Great Wall.

5.Bill has hardly worked since April.

6.It's never too late to go back to school.

7.If it takes Jim an hour to do the homework,it will take us two hours.

8.It's Lily's turn to clean the classroom.

9.I like both swimming and boating.

10.My friend was born two years before me.

B)听句子,选出正确的应答语。

1.Can you write the letters neatly?

2.Don't you think the TV is too noisy?

3.Why did Edison like asking questions?

4.Does your brother like scuba diving?

5.It's rather hot today,isn't it?

参考答案:

A)1.B 2.A 3.B 4.C 5.B 6.A 7.B 8.A 9.B 10.A

B)1.B 2.C 3.A 4.B 5.A

《中考英语听力基本功练习(2)》由出国留学编辑精心为您学习英语准备.liuxue86.com

  想了解更多英语听力网的资讯,请访问: 英语听力

本文来源:https://english.liuxue86.com/e/227114.html
延伸阅读
参加英语四级考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年英语四级口语情景会话练习”供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!情景会话:在
2017-09-27
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语四级听力高频词汇精选:就餐饮食”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半
2017-08-30
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年12月大学英语四级听力词汇:国际会议”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年12
2017-08-30
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语四级听力高频词汇:旅行主题”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英
2017-08-30
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语四级听力四大题设点”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英语四级听
2017-08-30
大家做好准备迎接英语六级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语六级听力练习(三)”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英语六级听
2017-11-27
大家做好准备迎接英语六级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语六级听力练习(二)”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英语六级听
2017-11-27
大家做好准备迎接英语六级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语六级听力练习(一)”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英语六级听
2017-11-27
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年12月英语四级听力词汇:经济类”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年12月英语
2017-08-28
大家做好准备迎接英语四级考试了吗?出国留学网诚意整理“2017下半年英语四级听力词汇精选:生活类”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017下半年英语
2017-08-28